Stoppen met nagelbijten

Ken je dat, Die stressvolle periodes waarin je niet van je nagels af kan blijven? Ik zelf ben er helaas ook zo een.. Hoe vaak je het ook probeert het lukt niet om met nagelbijten te stoppen. Het is serieus een verslaving en dan heb je die byte x nog die voor geen meter helpt..

Ik loop nu jaren lang zelf ook al ermee en vreselijk vind ik het. Het eerste wat ik doe als ik vakantie heb is een afspraak maken bij de nagelsalon voor een  nieuwe set acrylnagels, helaas werkt dit echt alleen in de vakanties want als ik weer bezig ben met mijn opleiding zijn lange nagels een no go.
Ondanks mijn tijdelijke oplossing kan ik het probleem beter bij de kern aanpakken namelijk: de verslaving. 

Na wat research ben ik erachter gekomen dat het meestal perfectionistische mensen zijn die nagelbijten, wanneer iets niet gaat zoals zij het willen zijn de nagels de pineut. Het is niet alleen slecht voor je nagels maar ook voor je gezondheid, onder je nagels zit een hoop vuil waardoor er infecties kunnen ontstaan als je nagelbijt. Daarnaast is ook nog eens schadelijk voor je gebit het veroorzaakt sneller slijtage.

Wist je ook dat er zelfs een verslavend stofje schijnt vrij te komen wanneer je nagels bijt?!

En hoe komen we er van af? Heel simpel gewoon niet doen… Oké dit is echt een kwestie van makkelijker gezegd dan gedaan maar er zijn veel mogelijkheden om in ieder geval te proberen. Begin ermee jezelf te ontdoen van stress zoek iets wat de plaats van nagelbijten in kan nemen. Veel mensen geven ook de tip om kauwgom te kauwen, op zich is dit goed maar probeer het niet te vaak te doen want ook dit is niet erg goed voor je gebit. Je kan ook nog proberen je nagels een kleurtje te geven of jezelf te belonen als je een lange periode geen nagels hebt gebeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s