All about the browsss

20151113_192712
Je wenkbrauwen zijn erg belangrijk, het model ervan bepaald bijna je hele gezichtsuitdrukking. Maar hoe bepalen we de vorm? Hoe moeten we epileren? Hoe geven we onze wenkies kleur? Dat alles en nog meer in dit artikel over wenkbrauwen.

Naast het feit dat wenkbrauwen een echte eyecatcher zijn, bepaald het voor een groot deel dus ook je emotie.
Foto
bron: http://eljart.weebly.com/ik-schrijf/category/tips

De truck is om precies de goede vorm voor jou gezicht te vinden en eigenlijk is dat heel erg simpel want die vorm heb je al! Wanneer je, je wenkbrauwen epileert, zie je eigenlijk je eigen wenkbrauw vorm meteen. De enige haartjes die je weg moet halen zijn die aan de onderkant, tuurlijk kan je de boven kant wel een beetje temmen en gelijk maken maar de vorm veranderen is zonde!! Je hebt je vorm niet voor niks gekregen. Wanneer je amper wenkbrauwen hebt en deze wel tekent of gaat laten tatoeëren, dan is de plek van de wenkbrauwen ook niet geheel onbelangrijk:
Foto

Je kunt het beste de hoogte aanhouden van de plek waar je natuurlijke wenkbrauw zit of hoort te zitten.

Wanneer je begint met epileren zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten:

  1. Het punt waar je wenkbrauwen beginnen.
  2. Het hoogste punt van je wenkbrauwen.
  3. Het einde van je wenkbrauwen.

1. Het punt waar je wenkbrauwen beginnen.
Om te weten waar je wenkbrauwen horen te beginnen, kan dit het beste opmeten met een wenkbrauwborsteltje. Leg deze verticaal tegen je neusvleugel aan. Het punt waar deze uitkomt boven je oog, is het punt waar je wenkies horen te beginnen. Als je wenkbrauwen te ver beginnen kan je deze ook altijd bij tekenen en haartjes op de neusbrug halen we natuurlijk ook meteen even weg want we hoeven geen unibrow.

2. Het hoogste punt van je wenkbrauwen.
Dit punt ligt altijd boven je pupil. Wanneer je het wenkbrauwborsteltje weer verticaal tegen je neusvleugel aan legt maar deze keer ook iets naar buiten draait, dan moet het hoogste punt van je wenkbrauw komen op de plek waar het wenkbrauwborsteltje je wenkbrauw kruist.

3. Het einde van je wenkbrauwen.
Nu leg je het wenkbrauwpotloodje weer tegen je neusvleugel maar deze keer leg je het borsteltje niet verticaal maar juist helemaal schuin omhoog, in dezelfde richting als een winged eyeliner. Als je  wenkbrauw te vroeg stopt kan je deze net als het begin altijd bij tekenen.

bron: http://scanfree.org/how-to-apply-winged-eyeliner/

Als je epileert is het fijn om je huid tussen 2 vingers te spannen, zo voel je er minder van. Ook is het slim om de haartjes met de haargroei richting mee te epileren want zo voorkom je dat er haren afbreken. De kunst nu is om beide wenkbrauwen gelijk te krijgen en daar is maar 1 ding voor te doen… Oefenen oefenen en nog eens oefenen.

Andere opties…
Wanneer je amper wenkbrauwen hebt of alleen hele lichte wenkbrauwen hebt, dan heeft epileren niet heel erg veel nut… Zelf verf ik mijn wenkbrauwen altijd bruin want toen ik dit nog niet deed kreeg ik vaak de vraag of ik mijn wenkbrauwen afscheer. (uuh… Okeee…) Daarnaast vind ik het ook veeeel mooier staan, het maakt je gezicht af. Als je besluit om je wenkbrauwen te verven kan je daarna altijd nog epileren. Ik raad de wenkbrauw verf van het merk Refectocil aan! Deze is heel erg fijn als je heel licht wil beginnen laat je de verf gewoon 3 minuutjes intrekken en als je besluit om donkerder te gaan kan je de verf iets langer laten zitten. Let er wel op dat de verf even lang op beide wenkbrauwen zit anders kan je kleurverschil krijgen.

Tatoeëren is ook een goede optie, tegenwoordig zijn er veel nieuwe technieken op de markt waardoor het er niet eens meer uit ziet alsof het getatoeëerd is zoals de `3d hairstroke techniek.´Daarnaast ben je in een klap klaar ermee zo heb je geen gedoe meer met epileren.

En last but not least hebben we natuurlijk ook nog: potloden, poedertjes en gels. Werkt altijd goed en is niet permanent. Bij deze optie is de voorkeur natuurlijk per persoon verschillend. Bij veel poeders zitten ook sjabloontjes met wenkbrauw vormen, zo kan je makkelijk een mooie wenkbrauw maken.

Aan welke optie geven jullie je voorkeur?

x,

anonymous

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s