Tripje Paris!

Twee dagen,  één nacht, vele kilometers en heerlijk weer! Ons tripje naar Parijs was zeker een succes! Na drie uur in de trein gezeten te hebben kwamen Mijn zus, haar vriend en ik dan eindelijk aan in Parijs. Wat was het warm daar! Het zonnetje scheen en we liepen er hoog zomers bij. Toen we het station uit liepen besloten we even de kaart te bestuderen om te kijken waar we naartoe wilde gaan, ik wil hier graag 1 tip voor geven.. Doe dit dus nooooit voor het station..
Er kwam namelijk een groepje meiden naar ons toe met papieren die we mochten ondertekenen om dove mensen te steunen. Wij dachten in eerste instantie dat het een soort handtekeningen verzamel actie was tot dat ze ineens  om geld begonnen te vragen en er een man heel boos aan kwam lopen en de papieren uit de handen van de dames trok en ze verscheurde. Dus gelijk een wake-up call in Parijs. We liepen maar door naar een rustig plekje om daar op de kaart te kijken.
uitzicht.jpg
Toen we uiteindelijk alles hadden uitgezocht kochten we dag kaartjes voor de metro en gingen we op stap! We zagen de eiffeltoren, de sacre coeur, de arc du triomphe, de notre dame en vooral heel veel winkels. Echt overal zijn winkels. De eerste dag zijn we vooral bezienswaardigheden gaan op zoeken en de tweede dag zijn we meer wezen winkelen. Mijn winkel-doel in Parijs? De Sephora want die hebben we helaas niet meer in Nederland, SHAME ON YOU NEDERLAND, SHAME ON YOU!
makeup.jpgNu kan ik eindelijk zeggen dat mijn Naked palette collectie compleet is en dat ik de lipstick kleur heb gevonden waar ik al een tijdje naar op zoek ben! Namelijk ‘Diva’ van Mac. De eerste Mac die ik tegen kwam in Parijs had de kleur ook niet want deze was uitverkocht, bij de tweede Mac (deze was ook groter) hadden ze Diva wel! Ik zal binnenkort ook een aantal producten die hierboven staan reviewen.
eiffeltoren.jpgZie je de mooie voetbal in de eiffeltoren? Die was natuurlijk voor het EK. Het was nog verbazend rustig terwijl ze vanavond de finale spelen. De eiffeltoren zelf was gigantisch! Ik moet er wel bij zeggen dat ik de Sacre coeur leuker vond om te zien dan de Eiffeltoren, ook zijn we niet naar boven gegaan want het was echt heel erg druk en wij hadden natuurlijk maar twee dagen dus zou het te veel tijd gekost hebben.
djkBij de Sacre coeur zijn we ook naar binnen geweest, het is een hele mooie kerk! Het enige wat ik jammer vond was dat het echt heel toeristisch was. Er zat zelfs een souvenirwinkel in de kerk!

Wat me wel op viel in Parijs is dat mensen er heel netjes uit zien. Vrouwen met mantel pakjes en hakken, ja zelfs met 30 graden! Je kan heel duidelijk gebieden van elkaar afscheiden, zien wat het rijkere deel is en wat het armere deel is. Al met al was het een super tripje! Mijn benen zijn helemaal kapot, spierpijn to the max maar dat is het zeker waard! Nu kunnen we in Nederland verder genieten van het mooie weer en uitkijken naar 3 augustus! De dag waarop ik voor twee weken met mijn ouders en zusje naar Kroatië vertrek.

Hebben jullie nog een leuke zonvakantie of stedentrip op de planning staan?

x,

Anonymous

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s