How to handle: gevoelige ogen

gevoelige ogen
Ik kreeg de laatste tijd vaak de vraag: Ik heb last van gevoelige ogen en weet niet welke make-up ik kan grebuiken. Natuurlijk is het voor een groot deel gewoon uitproberen want tegen het ene product kan je wel en tegen het andere niet! Let hierbij wel op de ingriediënten, misschien is er wel één bepaald ingrediënt waar je niet goed tegen kan. Daar laten we het natuurlijk niet bij zitten! Er zijn wel een aantal slimme tips en tricks om je ogen zo goed mogelijk te beschermen tegen irritatie.

  1.  Vaak als je hoornvlies uitgedroogd is krijg je last van geïriteerde ogen maar ook de make-up en make-up remover die je gebruikt spelen een grote rol. Zo kan je het beste milde make-up remover gebruiken zonder toegevoegde parfums. La roche possay is een merk dat zich vooral richt op de gevoelige huid, zeker een aanrader!
  2. Een zachte aanpak is het halve werk, haal die vingers eens uit je ogen en stop met wrijven! Gevoelige ogen moeten ook gevoelig behandeld worden.
  3. Let op de houdbaarheidsdatum van je make-up, mensen die niet hele erge gevoelige ogen hebben kunnen een oogschaduw of mascara vaak langer gebruiken maar bij gevoelige ogen is dat niet aan te raden. Op alle make-up producten staat een tekentje zoals hieronder. Zo kan je zien hoeveel maanden het product houdbaar is na opening.
    hbh
  4. Gebruik alleen je eigen producten en leen je eigen producten ook aan niemand uit! Je weet nooit wat een ander onder de leden heeft
  5. Gebruik schone make-up kwasten. Je kunt je kwasten wassen met babyshampoo omdat dit niet zo aggresief is voor je kwasten. Probeer nog steeds parfums te vermijden.
  6. Gebruik cream oogschaduw, met poeders heb je vaker last van fall out waardoor je ogen geïriteerd kunnen worden. Ook glitters kan je beter afslaan maar hé, met matte kleuren kan je ook heel veel  bereiken.

DSC01825-4-1024x680.jpg5. Laat je oog make-up remover even intrekken op je ogen zodat je zo min mogelijk hoeft te boenen en wrijven om je make-up er af te halen.
6. Gebruik een oogcréme voor de gevoelige huid en breng een dunne laag aan. Een dikke laag kan er voor zorgen dat je de huid afdekt waardoor je juist opgezette ogen krijgt. Als je ooit wel opgezette ogen hebt leg dan koude lepels onder je ogen, ja het brand even maar het voelt heeel verfrissend en het opgezette deel verdwijnt dan! Ja, je moet er toch iets voor over hebben!

Wat zijn jullie persoonlijke ervaringen met gevoelige ogen en hebben jullie nog meer tips?

x,

Anonymous

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s