Urban Decay ultimate basics review

Ik heb echt wel dagen, weken, nee MAANDEN zitten smachten naar dit palette van Urban Decay. Op een zonnige dag in Zwolle behaalde ik mijn autotheorie en dat vond ik reden genoeg om mezelf even te verwennen, ook dat moet af en toe kunnen! Ik woon in Lelystad en helaas is Urban Decay daar niet verkrijgbaar maar in sommige steden is het merk gelukkig wel verkrijgbaar!
urban decay

Niet te missen natuurlijk, de uitstraling. Het palette is ontworpen voor de feestdagen en naar mijn mening is dat goed te zien, it’s stunning! Door het ontwerp lijkt het alsof de letters op het doosje een 3D effect hebben en het palette is niet rechthoekig zoals we van Urban Decay gewend zijn maar vierkant. Ik vind het erg gaaf dat ze dit palette een vierkante vorm hebben gegeven zo kan je ook optimaal gebruik maken van de spiegel aan de binnenkant en het ligt lekker in de hand. Een win win situatie!

Ik ben zo lang als ik me kan herinneren al een groot fan van Urban Decay! De oogschaduws zijn stuk voor stuk goed gepigmenteerd en ze komen in hele mooie, zeer luxe palettes. Zoals elk palette wordt ook deze geleverd met een kwast.

kwast.jpg
Een mooie kwast voorzien van twee kanten: Aan de ene kant een platte oogschaduw kwast die goed kan dienen voor het fijne werk en aan de andere kant staan we klaar om te blenden! De platte oogschaduw kwast is redelijk compact maar ook zacht waardoor hij erg fijn in gebruik is. De blending kwast is daarentegen erg fluffy zodat we een smooth geheel kunnen creëren en daar houden we van!
urban decay ultimate basics review
Die kleuren!!! Toen ik dit palette gekocht had, ging ik er eigenlijk stiekem al van uit dat er kleuren in zouden zitten die ook voorkomen in de andere naked palettes. Raad eens? Dat is niet het geval, er zijn maar liefst 12 brand new kleuren aanwezig! Van links boven, naar rechts, naar beneden en opzij: Blow, Nudie, Commando, Tempted, Instinct, Lethal, Pre-game, Extra bitter, Faith, Lockout, Magnet en blackjack. Waar halen ze de inspiratie toch vandaan… De kleuren combinatie vind ik goed samen gesteld maar bij de swatches lijken Commando, Tempted en Instinct wel erg veel op elkaar.
Naked-Ultimate-Basics-F.jpgDe bovenste 6 kleuren zijn redelijk licht en allemaal mat op ‘Blow’na. De kleuren waren lastiger te blenden dan de rest. De andere 6 kleuren zijn over het algemeen juist donkerder en leken naar mijn mening ietsje beter gepigementeerd. Ook voelen ze minder krijterig aan.

Blow- Een mooie warme beige kleur met een subtiele shimmer er in. Goed geschikt als highlighter en tevens de enige kleur met een shimmer in het palette.

Nudie- Een perzik-ish kleurtje, warm en mat.

Commando- Lijkt erg veel op Nudie met de warme ondertoon en de matte finish maar Commando is bruiner van kleur.

Tempted- Een licht taupe kleurtje met een koele roze ondertoon en een matte finish.

Instinct- Een mauve tint met een koele ondertoon en een matte finish.

Lethal- Een donkere plum kleur met een iets warmere ondertoon. De kleur is behoorlijk intens en zou je bijna als wijnrood kunnen omschrijven.
URBAN DECAY NAKED ULTIMATE BASICS EYESHADOW PALETTE 6Pre-game- Een mooie warme gele kleur die goed geschikt is als matte highlighter.

Extra bitter- Wat een warme kleur! Ik zou deze bijna als rood omschrijven, wat een intens pigment.

Faith- Een medium bruine kleur met een warme ondertoon en natuurlijk de matte finish.

Lockout- Een bruine kleur met een koelere ondertoon, eigenlijk niet zo verschillend van Faith alleen donkerder. Wel jammer dat we toch die diepe intense chocolade kleur missen in dit palette.

Magnet- Dit vind ik toch wel een bijzondere kleur. Grijs, warm, een blauw paarse ondertoon. Als ik de kleur swatch zie ik eerder satin finish dan een matte. Één minpunt: De pigmentatie valt tegen.

Blackjack- Zwart, zwart, zwart en nog eens zwart met een matte finish.
URBAN DECAY NAKED ULTIMATE BASICS EYESHADOW PALETTE 7
Conclusie:

Weer een aanwinstje voor mijn stash! Ik ben nu al dol op dit palette. de kleuren zijn mooi, basic en geschikt voor elke dag. De kwaliteit van de oogschaduw vind ik erg goed alleen de pigmentatie had in sommige kleuren wel wat beter mogen zijn.

Als je eenmaal aan Urban Decay begint kom je er gewoon niet meer van af! Het zijn collectors items. Ik vind het palette zeker de moeite waard! Voor een prijs van €51,90 heb je ook wat! Vooral als je helemaal into de matte looks bent, dan kan je er alle kanten mee op.

Wat vinden jullie van het ultimate basics palette?
x,
Nikki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 gedachtes over “Urban Decay ultimate basics review

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s