Diy pasen!

g.jpg
Met pasen voor de deur leek het mij een leuk idee om eens even te gaan knutselen! Welk feest het ook is, ik hou van versiering. Het brengt sfeer in huis en het hoort er gewoon bij! Dus wat hoort er ook al weer bij pasen? Juist, eieren. Heel veel eieren (van chocola natuurlijk.)
Vandaag maken we.. Een gevuld ei! geen echt ei, maar een die we zelf maken, van wol. Een leuk idee om een paasstuk mee te maken of om bijvoorbeeld een paas cadeautje van te creëren.
what we neeed.jpg

What do we need?
– Wol in verschillende kleuren
– Een schaar
– Ballonnen! In welke mooi kleur dan ook!
– behangplaksel
– Paaseieren, kleine en grote. Pas wel op dat ze niet te groot zijn anders passen ze niet meer in het wollen ei
– Decoratie glitters

Ik zeg het maar even van te voren: dit ziet er makkelijker uit dan dat het is! Nadat ik de diy op insta spotte dacht ik: oooh dat doen we wel even, maar dit was zeker niet het geval. Behangplaksel is erg koppig heb ik ontdekt. Oke, first things first.
baloons.jpgHet is min of meer de bedoeling dat je net zoveel ballonnen opblaast als de hoeveelheid eieren die je wilt maken. Zorg er voor dat de ballonnen niet te groot zijn want daardoor gaat de ei-vorm een beetje verloren en worden ze sneller rond. Om de ballon te gaan ‘behangen’ hebben we het behangplaksel nodig! Even aanlengen met water en stevig doorroeren.
20170410_161259.jpg
Als je in het bezit bent van verf kwasten is het handig  die te gebruiken om het behangplaksel op de ballonnen te verven. Als je geen kwasten in huis hebt, is het tijd om de handen vuil te maken!

Als de ballon helemaal bedekt is met dat plakkerige mengsel kan je stukken wol gaan afknippen en die om de ballon heen wikkelen. Dat kan kris kras door elkaar heen of in een leuk patroontje, maar als je een patroon wil maken zorg er dan wel voor dat de laag wol dik genoeg is zodat het goed kan uitharden. anders kan het ook anders uitpakken…
j.jpg
oepsss!

Na een dagje drogen was het eindelijk tijd om de ballonnen lek te prikken. Met het gevolg dat maar één ei dit overleefde helaas. Als de ballon lek is en je ei sterk genoeg is kan je heel makkelijk de ballon tussen het wol vandaan trekken. Het wol blijft gelukkig wel redelijk buigbaar en zo kan je heel makkelijk het ei gaan volproppen met chocolade eieren, YAAY! Here comes the fun part!
20170411_165411.jpg
Paashaas erbij, glitter, some magic en een hoop liefde en daar is hij! Je gevulde ei (de paaseditie)
g

Hebben jullie al deze of andere leuke paas diy’s geprobeerd?

x,
Nikki

Geplaatst in diy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s