13 Reasons why, Selena Gomez producer?!

Op één avond van aflevering 9 naar aflevering 13 het was een flinke verslaving! Op Facebook is de serie ook niet te missen, iedereen heeft het erover. Deze serie maakte zoveel indruk op me dat ik er aan bleef denken!
13reasonswhy.jpeg
Spanning, verdriet, een goede levensles en een hele goede cast. 13 Reasons why bestaat eigenlijk al een behoorlijke tijd in boek vorm. Sinds maart is de serie te zien op Netflix. Het boek is orgineel geschreven door Jay Asher maar Selena Gomez wilde een film maken van het boek. Toen meerdere Netflix fans aangaven dat een serie leuker zou zijn werd het boek omgetoverd in een serie. Selena Gomez wilde eerst zelf de hoofdrol spelen maar gaf de rol uit handen omdat Katherine Langford volgens Gomez precies paste in het plaatje.

Alvast wel een klein spoiler alertje! Ik ga niet alles verklappen maar het word natuurlijk wel een sneek peek.
13-Reasons-Why.jpgEen 16 jarig meisje genaamd Hannah Baker heeft in de serie behoorlijk nare ervaringen opgedaan met als gevolg dat ze zelfmoord pleegde. In de serie maakt ze voor haar dood 13 tapes met daarop de redenen van haar zelfmoord. Elke tape is verbonden aan een persoon in de serie en dus iemand die mee heeft gewerkt aan haar redenen om een eind aan haar leven te maken. Als persoon 1 op tape 1 aan de beurt is geweest geeft hij of zij de tapes door aan nummer 2 en zo kwamen alle personen aan de beurt en kregen zij de redenen van Hannah Baker haar zelfmoord te horen verteld door Hannah Baker herself!
why-are-book-fans-skeptical-about-the-dramatic-13-reasons-why-trailer.jpg
De acteur Dylan Minette speelt ook in de serie als Clay Jensen. Hij en Hannah hebben een goede band en draaien behoorlijk om elkaar heen als het op de liefde aankomt maar ook hij staat op één van de 13 tapes! Natuurlijk snapt hij niet waarom maar dat wordt uiteindelijk allemaal duidelijk, Ik ga natuurlijk niet alles verklappen dan is er niks meer aan!
OGFkYTY1NTE3ZiMvUXBVb3RSTDdxQlRXTUxkWTBBZjJnaUhfOW93PS80eDE5ODo1NzU2eDMxMjkvMTYwMHg5MDAvZmlsdGVyczpmb3JtYXQoanBlZyk6cXVhbGl0eSg4MCkvaHR0cHM6Ly9zMy5hbWF6b25hd3MuY29tL3BvbGljeW1pYy1pbWFnZXMvaGd4c293a3hneW9wOHJja2Rma3FqY3V2.jpg
De serie is echt… Ik denk dat intens het goede woord is. Erg meeslepend, heftig en ergens ook behoorlijk confronterend! Je merkt in de serie heel goed dat je mensen niet zomaar moet beoordelen, je weet nooit wat voor bagage iemand elke dag al mee sleept! De serie bevat een enorme wake-up call.

In de laatste afleveringen zie je behoorlijk heftige beelden van een in scene gezette zelfmoord en verkrachting. Ik hoorde dan ook dat er op het nieuws zelfs aan de ouders werd aangeraden om de serie met hun kinderen te kijken zodat zij deze niet alleen kijken en zodat ze er geen foute ideeën bij kunnen krijgen. Zat ik dan met Joey samen daar naar te kijken, we moesten beide toch wel een traantje weg pinken. Ik vond het zo heftig! Dat je ziet hoe Hannah’s moeder haar levenloos vind en hoe haar ouders er mee omgaan. Of naja ‘omgaan’ want hoe ga je daarmee om? Is dat mogelijk? Ik zal het maar omschrijven als een erg indrukwekkende serie.

Heb jij deze heftige serie al gezien?

X,
Nikki

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s