Boedapest highlights.

Goedemorgen op deze regenachtige dag! Over een maand en drie dagen vlieg ik samen met Joey naar Hongarije en omdat ik er zo van hou om goed voorbereid te vertrekken ben ik al vast wat research gaan doen in de vorm van een Anwb boekje! Ik verzamel ze gewoon! Best leuk eigenlijk, zo zie je op je oude dag nog eens welke landen je allemaal bezocht hebt.
budapest.jpg
16 augustus vliegen we naar Hongarije om de eerste week bij Joey’s opa en oma te logeren, zij hebben namelijk een huis in Hongarije waar ik echt mega nieuwsgierig naar ben. Daarna gaan we de laatste 5 dagen naar Boedapest om daar de boel eens onveilig te maken.
bud 1.jpeg Een tijdje geleden werd ik toch wel nieuwsgierig naar de highlights in Boedapest want wat is daar nou eigenlijk? Ik had nooit gedacht dat ik ooit in Hongarije zou komen want als vakantie land zou ik in eerste instantie voor een ander land hebben gekozen maar toen ik meer over Hongarije hoorde werd ik eigenlijk behoorlijk enthousiast!

 1. Boottochtje over de Donau maken, heerlijk de omgeving verkennen vanaf een boot en tussendoor gewoon een beetje chillen.
 2. De pittoreske oude straatjes bezoeken. Ik zou echt dagen kunnen door brengen op dat soort plekjes, zo sfeervol en romantisch!
 3. Andrássy út, het schijnt de mooiste boulevard van Boedapest te zijn. Lekker wandelen, je ogen uit kijken en te veel geld uitgeven.
 4. Margaretha eiland, dit staat echt hoog boven aan in mijn to-do list. Een eiland van bijna 3 km lang en 500 m breed (op het breedste punt). Het is een groene oase met meerdere zwembaden, kuuroorden, meren, een watertoren en een prachtig park.
  ohqwlf.jpg
 5. Het museumpaleis, wat een gebouw pfoee en dat terwijl ik alleen nog een foto heb gezien, ben benieuwd hoe dat er in het echt uitziet! Dat zal een flinke indruk achter laten! Ik hoop dat ik alles ook in de avond kan zien want ik heb al meerdere verhalen gehoord over alle lichtjes in de avond en die wil ik wel zien!
 6. De schoenen langs de Donau, eigenlijk een triest oorlog verhaal over de Joden die daar gefusilleerd werden, de Joden deden eerst gedwongen hun schoenen uit en daardoor is het monument ontstaan.
  schoen.jpg
 7. Pinball museum, ik kwam tot de ontdekking dat Boedapest een pinball museum bezit, pinball, hallo?! Voor een bepaalde prijs mag je daar dus naar binnen en onbeperkt op de geliefde flipperkasten spelen, wie zegt daar nou nee tegen?
 8. Budapest zoo & Botanical garden, het gebouw schijnt mooi te zijn en naar de dierentuin gaan is altijd leuk!
 9. Visserbastion, een grote uitkijkplatform met veel trappen en paadjes, daarnaast is het een prachtig gebouw met een schitterend uitzicht.
 10. Een Ruïnekroeg bezoeken, in Boedapest schijnt het een trend te zijn om in leegstaande huizen een alternatieve kroeg te beginnen en het schijnt ook enorm populair te zijn onder de jonge cultuur.
 11. Centrale markthal, al vroeg in de ochtend begint de afwisseling van meerdere klanten die hun tassen volproppen met verschillende groentes, vruchten en typische Hongaarse producten. Het lijkt me echt super leuk om daar een kijkje te nemen, letterlijk een stukje Hongaarse cultuur proeven.
  Budapest-Centrale-Markthal.jpg
 12. Winkelen langs de Vácu utca, ik las dat er meer leuke eet tentjes en barretjes zaten dan leuke winkels maar of het nou barretjes, restaurantjes of winkels mijn stemming zal er vast niet onder lijden, op vakantie is alles leuk!
 13. Verschillende Synagogen bezoeken, ik ben geen enorme geschiedenis fan als het op de jaartallen aan komt maar om alles te zien met eigen ogen vind ik dan weer wel heel interessant en leerzaam!

Ik hoop dat Jo en ik genoeg tijd zullen hebben om echt alles te kunnen doen en anders gaan we gewoon nog een keer terug om de rest te kunnen zien!

Waar gaat jullie vakantie naar toe?

X,
Nikki

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s